• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

10 PAUTES PER GESTIONAR  LA GELOSIA EN L'ÀMBIT FAMILIAR

10 PAUTES PER GESTIONAR LA GELOSIA EN L'ÀMBIT FAMILIAR

Per PsicoB

La gelosia és un estat afectiu caracteritzat per la por a perdre o a veure reduït l’afecte i l’atenció d’alguna persona estimada. És una alteració emocional i de comportament: el patiment del nen és real, hem d’ajudar-lo a minimitzar-lo. 

 

Però que podem fer per gestionar la gelosia dels nostres fills?

1-No establir comparacions entre germans ni respecte a l'afectivitat, ni a habilitats ni destreses... perquè provoquen rivalitats entre germans.

2- Evitar comportaments que provoquin inseguretat emocional com per exemple "sinó menges  no t'estimo", "m'estimo més a .... perquè és bo i tu dolent.

3- Donar informació de l'arribada d'un germà. Que hi pugui participar en els preparatius, viure-la (acudint a l'hospital), preparar la incorporació a casa...

4-No fer diferències respecte el temps d'atenció. Els pares han de proporcionar a cadascun una atenció individual cada dia, encara que sigui uns minuts.

5- No desenvolupar actituds sobreprotectores perquè limiten el desenvolupament de l'autonomia i prorroguen la dependència afectiva.

6- Prendre consciència que no només amb les paraules s'ajuda el nen sinó fonamentalment amb el comportament.

7- No deixar-se manipular per les demandes exagerades d'afecte o les queixes sense raons suficients.

8- Donar un tracte personificata cada fill.

9- Oferir-los un ambient de seguretat i afecte, prodigar-los afecte de la manera més equitativa possible.

10- Reforçar les conductes que impliquin cooperació, afecte i cura. El reforç ha de ser immediat i de tipus social (un elogi, una abraçada, prestar atenció)

PsicoB
info@psicob.ad