• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

El sentit de viure

El sentit de viure

Per PsicoB

Et sents desmotivat/da en el teu dia a dia? Emprenyat/da amb la vida o el món? T’agradaria marxar ben lluny una llarga temporada sense donar explicacions a ningú? Notes que no t’agrada la vida que portes però et sents perdut/da a l’hora de buscar-hi alternatives? Si la resposta a aquestes preguntes és afirmativa pot ser que sigui un bon moment per plantejar-te quin sentit vols que tingui la teva vida.

Dotar de sentit la nostra existència requereix un cert grau d’autoconeixement, saber què ens agrada, què ens fa sentir satisfets amb el que fem, què ens motiva i quins són els valors que regeixen la nostra vida. Els valors són com les brúixoles que guien el nostre comportament i ens fan sentir a gust amb el que fem; poden ser molt diversos: la generositat, la família, l’amor, el respecte, la valentia....

Seguir els nostres valors és viure en congruència amb nosaltres mateixos. Per això, trobar una “fita vital” alineada amb els nostres valors ens ajudarà a trobar un sentit que justifiqui el patiment que ens generen algues circumstàncies de la vida.

Les dificultats que ens porta la vida prenen sentit quan som capaços de veure quins aprenentatges en podem extreure i què podem aportar al món arrel d’elles. Això ens ajudarà a emprendre una actitud d’afrontament favorable, ens ajudarà a lluitar i seguir endavant més enllà dels obstacles que ens puguem trobar.

Cita: “Si no està a les teves mans canviar una situació que et produeix patiment, sempre podràs escollir l’actitud amb què afrontes aquest patiment” Viktor Frankl

Viure per fer “el que s’ha de fer” no justifica alguns reptes que ens planteja sovint la vida, amb la qual cosa és probable que ens trobem de front amb la desmotivació, la frustració i la “pèrdua de sentit”. Per això, és important que comencem a escoltar-nos a nosaltres mateixos, què volem a la vida i què esperem de nosaltres, més enllà del que creiem que esperen els demés o del que les pautes de la societat.

PsicoB
info@psicob.ad