• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

Ens falta amor

Ens falta amor

Per PsicoB

Quants de nosaltres voldríem una història d’amor com les de les pel·lícules, quants voldríem que ens estimessin com relaten molts cantautors guitarra en mà, i quants ens frustrem quan ens adonem que la realitat és molt diferent a aquesta concepció d’amor predominant.

Us heu plantejat mai què és l’amor? És un sentiment, una emoció, un estat fugaç...? Sigui com sigui, l’amor actualment està mal entès i mal practicat. L’estima a algú no hauria de contemplar mai el control, ni la por, ni les exigències, ni molt menys la necessitat. I, per desgràcia, és aquesta la forma que tenim d’entendre l’amor. L’amor des de la filosofia de la mitja taronja: “com que tu em completes, sense tu no puc viure”.

Estimar des de la necessitat genera un sentiment de por a l’abandó que ens porta a maquinar estratègies perverses per mantenir aquesta persona al nostre costat, des de intentar fer-nos imprescindibles per aquesta persona fins a controlar la seva vida per assegurar-nos que no marxa del nostre costat, allunyant-nos cada cop més de la possibilitat de viure l’amor real.

Al final, curiosament, tots aquests esforços per evitar que l’altra persona ens abandoni acaben fent que els que ens abandonem siguem nosaltres mateixos. I no existeix ningú al món que sàpiga millor què necessitem i com oferir-nos-ho que nosaltres mateixos. Fins que no siguem capaços de veure’ns com a éssers complets i capaços de satisfer les nostres pròpies necessitats no serem capaços d’estimar-nos ni rebre amor.

Per això ens falta amor, perquè el busquem a la font equivocada. I fins que no “emplenem la nostra font” i ens trobem bé amb nosaltres mateixos no podrem tenir relacions satisfactòries. Estimar des de la necessitat porta a reclamar constantment que l’altra persona ens demostri que ens estima per sentir-nos segurs. Així ens trobem amb relacions en que cap dels dos està tranquil ni satisfet. És això l’amor? NO! L’amor és compartir, és la suma de dos éssers complets que estan junts perquè les coses en companyia són millors, i no perquè creuen que no sabrien estar sols.

I tu des d’on estimes?

Com vols que sigui la teva relació de parella?

T’estimes?

PsicoB
info@psicob.ad