• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

Sònia Bigordà, psicòloga:

Sònia Bigordà, psicòloga: "com més tranquils estiguem els pares, més es reflectirà en els infants"

Per AndorraDifusió

 

S'aixequen, esmorzen, van a l'escola, molts tenen activitats a la sortida i quan arriben a casa és pràcticament l'hora de preparar el sopar. Ara aquest rutina fa quinze dies que s'ha convertit en 24 hores de convivència que en algun moment es pot fer difícil de gestionar. Per això els psicòlegs recomanen establir rutines i compartir-ne algunes sense que els fills perdin el seu espai. 

La secretària de la junta del Col·legi de Psicòlegs Sònia Bigordà, creu que han d'aprendre a gestionar ells mateixos el temps i les activitats i recomana "fer coses junts, jocs de taula, activitats de cuina, coses que puguem fer en família, que és una oportunitat". I insiteix: "com més tranquils estem els pares, més es reflectirà això en els infants".

Els professionals asseguren que els més petits tenen una gran capacitat d'adaptació. El carrer podria ser la solució, però els psicòlegs encoratgen a treballar altres aspectes dels quals en sortiran reforçats, com la tolerància a la frustració i la creativitat.

Moltes de les situacions que s'estan vivint són normals, ja que no estem acostumats al confinament. Per això des del Col·legi de Psicòlegs animen als que tinguin dubtes a trucar i fer qualsevol consulta per banal que sembli.

AndorraDifusió
info@psicob.ad