• +376 814 814

 • info@psicob.ad

Psicologia i Coaching de l'Esport

Intervenció directa amb esportista

Centrada en les capacitats psicològiques dels jugadors més relacionades amb l'aprenentatge i el rendiment esportiu.

Assessorament a entitats esportives

Relacionat amb aspectes problemàtics o puntuals no necessàriament esportius.

Intervenció indirecta

Mitjançant el control dels components psicològics presents en la dinàmica de l'equip, en entrenaments i en competicions, des de la funció d'entrenador i la resta del cos tècnic.

Les experiències dels nostres clients

 • Clàudia Guri

  Jugadora de bàsquet i ex-atleta

  “Fins que no vaig decidir complementar la meva preparació esportiva amb la psicologia no vaig donar-me compte de que realment els teus propis límits te'ls poses tu. Gràcies a la psicologia he sabut transformar els meus somnis en objectius i gaudir del camí per assolir-los així com veure els obstacles com una oportunitat per créixer i sempre donar el 100%, independenment de quin sigui el teu estat físic. D'altra banda, saber acceptar els errors, assumir-los com que formen part de l'objectiu i treure'n profit. També he après a gestionar el meu caràcter i les meves emocions i a conèixer millor, no només a mi, si no també a les meves companyes i intentar treure el millor de cadascuna en tots els partits. ”

 • Júlia Remolins Bardina

  Patinadora artística

  “En un principi no em semblava bona idea anar a un psicòleg esportiu, però al cap d’un temps em vaig adonar que realment necessitava aquella petita ajuda per poder continuar aconseguint objectius i poder recuperar la confiança en mi. Finalment després d'aquesta vivència amb PsicoB sóc conscient que la psicologia esportiva és més important del que imaginem i per descomptat els resultats obtinguts han estat molt positius. Gràcies als entrenaments, el treball fet amb la Sònia i una mica de constància i treball personal he recuperat les ganes de voler sortir a pista, aprendre a controlar els nervis, posar en practica certes tècniques per millorar l’entrenament mental i sobretot a no tira la tovallola per molt que les coses no surtin com m'agradaria.”

 • Jaume Tomàs

  Director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet

  “A aquestes alçades, suposo que tothom té assumit que la psicologia de l’esport pot marcar les diferències entre els esportistes. El que no tinc tan clar és que els entrenadors li donem la importància que té i que per mi és molta. Per poder gaudir de la teva feina i de l’esport s’han d’establir objectius, visualitzar el trajecte per assolir-los i focalitzar el moment, entre moltes altres coses... Segur que hi ha escollits que ho poden fer tot sols, la majoria i jo, no. Per això ja fa molts anys que en qualsevol projecte mínimament ambiciós que tingui entre mans hi ha el segell PSICO B, una garantia que tot anirà millor i una drecera per sortejar obstacles.”

 • Sandro Gačić

  Jugador de Bàsquet

  “Para mí la Psicologia deportiva es muy importante hoy en día ya que hay mucha presión para los jugadores profesionales. Quiero dar las gracias a PsicoB por el trato que me dieron el año que estuve en Andorra porque me ayudaron mucho con muchas facetas que me sirvieron para corregir aspectos del baloncesto.”

 • Maria Dolsa

  Corredora de Trails

  “Sense vosaltres no seria possible. Gran treball d’equip i que per molts èxits més que poguem compartir." Gràcies campioneeeees!”

 • Alex Loan

  Pilot d’automobilisme

  “Treballar amb PsicoB ha estat una experiència molt productiva i una ajuda 100% recomanable per tot esportista, sobretot a l'hora de coneixer-te a tu mateix, saber quines són les teves virtuts i mancances per tal de poder millorar i estar sempre al 100% en tots els sentits i en el moment adequat. Sens dubte, una part de l´entrenament d´un esportista és la psicologia esportiva.”

 • Èric Bartolomé

  Ex-jugador professional i Entrenador Superior de Bàsquet. Actualment, entrenador al CB Vic

  “Els essers humans som bàsicament essers emocionals i les emocions guien sovint els nostres actes. Des de la meva experiència com a jugador i posteriorment com a entrenador, ho he pogut comprovar infinitat de vegades i he arribat a la conclusió que la part mental pot suposar el 80% de l’èxit d'un esportista: el cap està per damunt de les capacitats tècniques, el talent físic o les lectures tàctiques. Mancats d'una preparació específica en el camp de la gestió de les emocions -la por al fracàs, l'estrès de la competició, el control de la frustació, etc -, els entrenadors necessitem integrar en el nostre dia a dia a professionals especialitzats en aquest àmbit. Porto molts anys treballant amb la Sònia i la Mariona i les seves aportacions han estat pilars fonamentals tan en les preparacions de les competicions com en els campionats. Fins i tot com a tècnic, m’han ajudat a gestionar de la millor manera situacions complexes. Definitivament imprescindibles!”

 • Sara Ramentol

  Esquiadora Federació Andorrana d'Esquí

  “En un moment complicat de la meva carrera esportiva vaig sentir la necessitat de posar-me en mans d’un especialista, en concret de PsicoB. Em van ajudar a sortir del núvol negre en el que estava i retrobar la motivació per seguir fent alló que tant m’agradava. En el meu cas, la gestió dels factor externs i el control de les emocions va ser el que mes vam treballar a nivell personal, ja que eren els meus punts febles. En trec un molt bon aprenentatge que continuo utilitzant en el meu dia a dia. A nivell esportiu ens vam centrar en ser efectius tàcticament, per tant vam treballar la visualització (punt clau per l’èxit si ets esquiador). Malgrat fer visualitzacions des de ben petita, la feina i les eines donades per PsicoB van suposar una gran millora en el meu esquí.”

 • Margot Llobera

  Pilot de motocross

  “En els Rallies la part psicològica és fonamental, ja que ens passem una mitja d'11 hores sobre la moto per terrenys desconeguts. És vital i alhora molt difícil mantenir la concentració durant tant temps. A més a més molts cops ens perdem o tenim una avaria mecànica i saber gestionar la situació i solucionar-la amb calma és molt important.”

Control de l'activació:

Entrenament per a que sigui capaç d'auto-regular el seu estat fisiològic i cognitiu, i sàpiga situar-se en el nivell òptim adequat per afrontar qualsevol tasca o situació en la millor disposició anímica possible.

 

Control de l'atenció:

Ajuda a concentrar-se adequadament en els estímuls rellevants per a cada situació concreta de joc o d'entrenament, a fi d'optimitzar/estabilitzar el seu rendiment.

 

Ús de la imaginació:

Afavoreix la millora de les seves destreses tècniques i la seva comprensió tàctica; també pot ser d'ajuda per preparar-se davant situacions complicades.

 

Ús de les auto-instruccions:

Aporta control cognitiu, responsable de conductes distorsionades o inadaptades i element bàsic a l'hora d'optimitzar l'aprenentatge.

Motivació:

Assessora en la definició, planificació, registre i avaluació dels objectius. També se'l forma en habilitats destinades a fomentar l'autoconfiança dels seus jugadors.

 

Activació:

Assessora en la gestió de les càrregues psicològiques, especialment aquelles susceptibles de crear estrès en el jugador. S'estableix un pla de competició per al control de l'activació en la competició.

 

Concentració:

Assessora en els components atencionals presents i s'indiquen diversos procediments per evitar la distracció i aconseguir la concentració adequada en cada moment.

 

Cohesió:

Assessora en aquells aspectes relatius a la dinàmica grupal (estructura, rols, normes, lideratge, etc.) i indica diversos procediments per millorar la cohesió.